O meni

petar

Dobrodošli | umesto uvoda …

U nameri da se na najkraći i najbolji način predstavim širem audiotorijumu, kreirao sam ovaj jednostavan blog (prezentaciju), kako bi se svi zainteresovani za ostvarivanje neke saradnje mogli što lakše kontaktirati, pronaći najvažnije činjenice o mom obrazovanju, iskustvu i interesovanjima.

O meni | u kratkim crtama …

Pre svega zovem se Petar Vučković i živim u Beogradu, tačnije na Novom Beogradu. Rođen sam u Kovinu gde sam proveo svoje detinjstvo i tinejdžerske dane. Pored Kovina dosta vremena sam proveo u Smederevu gde sam završio srednju školu, kao i u Požarevcu, gde sam završio Višu Tehničku Školu odsek elektrotehnike, smer energetika.

O blogu | nastanak i ideja …

Ideju da pokrenem ovaj blog je bila isključivo radoznalost, jer u vremenu kada sam napravio nalog na „WordPress“-u 2011.god. on nije bio toliko popularan i internet era nije bila u stadijumu kao ova današnja, pa sam iz čiste radoznalosti posetio web stranicu i kreirao nalog. Tada sam morao da dodelim neko ime za taj blog i tada je nastao naslov „Pekine Čarolije“ prvenstveno jer mi je to prvo palo na pamet, a drugo jer je to nadimak (nick) koji nosim iz detinjstva i dosta poznanika me upravo zna po njemu. Kada sam uvideo u čemu je reč kreirao sam nekoliko članaka radi probe i to je bilo to. Posle ovoga nisam koristio ovu platformu do pre nekoliko godina do trenutka kada sam odlučio da neke od zanimljivosti koje istražujem ili radim, a hteo bih da podelim sa drugima ljudima, delim upravo na ovom portalu i tako je u suštini nastao blog. Kao što ste verovatno mogli da vidite broj članaka na blogu nije velik iz razloga jer nepostavljam na njega baš sve čime se trenutno zanimam jer nemam baš previše vremena da se time zabavljam, a i moram priznati da većina stvari koje me svakodnevno zaokupljuju nisu baš zanimljive i vredne objavljivanja. Da ne dužim previše to je ukratko o samom blogu, a sada Vama jedino preostaje da ga pregledate i ako imate neku sugestiju ili slično budite slobodni da me kontaktirate preko kontakt forme u dnu strane.

Nadam se da ćete pronaći neke zanimljivosti na blogu i naravno pre svega uživati u poseti!
Petar Vučković